• INNOVATIE.png

 

 

Bij Rentex verwerken we zo’n 450.000 kilo wasgoed per week. Dat doen we zo duurzaam, circulair en maatschappelijk betrokken mogelijk. Daarom werken we constant vol energie aan concrete innovaties die ons daarbij helpen. Hoe geavanceerd de technologie ook is, waslogistiek is en blijft mensenwerk. Daarom is innoveren bij ons geen doel op zich, maar een manier om onze mensen, klanten en de wereld om ons heen blij te maken.

 

Bij Rentex begonnen we al een tijdje geleden als eerste wasserij voor de zorg met hét innovatieve wasproces: EPIC. Door de uitgekiende enzymtechnologie hebben we 40% tot 50% minder wasmiddel nodig en besparen we 1 tot 1,5 L vers water op iedere kilo wasgoed. Zelfs het meest vuile wasgoed wordt schoon, weggooien hoeft niet meer.

 

Wist je trouwens dat we dankzij onze eigen, steeds verder doorontwikkelde waterzuiveringsinstallatie van elke kubieke metervuil proceswater nu al 75% hergebruiken? 

 

Constant vernieuwend

Voor een schone planeet met blije mensen

 

In onze wasserij rijden mobiele elektrovoertuigen (AGV) af en aan om wasgoed te helpen vervoeren. En een geavanceerde robot hangt elke week 250.000 stuks gewassen dienstkleding volautomatisch in  containers voor vervoer naar de klant. Met als resultaat minder fysieke belasting en betere ergonomie. Ook werken we met een aantal partners aan groene waterstof als vervanger van aardgas. Met deze en andere ontwikkelingen investeren we continu in een duurzame en circulaire aanpak die  steeds lagere energiekosten en steeds meer besparing van water- en grondstoffen oplevert. 

over onze innovatieve aanpak?

Recente Berichten

Nieuwe innovatie tilt de ergonomie naar grotere hoogte

Op onze afdeling dienstkleding zorg heeft een technologische revolutie plaatsgevonden. Een geavanceerde robot hangt de grote partijen gewassen kleding volautomatisch in de containers voor vervoer naar de klant. Een belangrijke stap vooruit, die door betere ergonomie en minder fysieke belasting bijdraagt aan gezonde werkomstandigheden. En dat maakt onze mensen blij, want er moeten zo’n 250.000 stuks schone kleding per week de deur uit. Deze nieuwe Rentex innovatie is het resultaat van een unieke samenwerking met onze leveranciers en andere partners.

 

ONS WERK IS WASSEN

EN DAAR ZIJN WE SAMEN

GOED IN

PRODUCTEN

PLATGOED

LEASETEXTIEL

 

HOSPITALITY

LEASETEXTIEL

DIENST

KLEDING

BEWONERS

WASGOED

INSTELLINGS

WASGOED

DIENSTEN

STOMERIJ

DIENSTEN

 

Reinigen van kwetsbaar wasgoed, volledig in eigen beheer. 

SERVICE

DIENSTEN

Levering en/of reiniging van additionele artikelen voor sanitaire hygiëne en vloerverzorging.

KLANTEN

SERVICE

Heb je vragen of meer informatie nodig? Bel of mail ons gerust. 

KLEDING

SERVICE

We controleren en monitoren de status en conditie van je dienstkleding continu.

MANAGEMENT

INFO

Geeft je altijd en overal inzicht, met een helder beeld van de data.

 

SAMEN GROEIEN

NAAR MORGEN