• Nieuwe innovatie tilt de ergonomie naar grotere hoogte

    Op onze afdeling dienstkleding zorg heeft een technologische revolutie plaatsgevonden. Een geavanceerde robot hangt de grote partijen gewassen kleding volautomatisch in de containers voor vervoer naar de klant. Een belangrijke stap vooruit, die door betere ergonomie en minder fysieke belasting bijdraagt aan gezonde werkomstandigheden. En dat maakt onze mensen blij, want er moeten zo’n 250.000 stuks schone kleding per week de deur uit. Deze nieuwe Rentex innovatie is het resultaat van een unieke samenwerking met onze leveranciers en andere partners.


  • Twee experts vertellen waar we wél mee wassen

     

    Stel je komt bij ons langs- je bent altijd welkom- dan kom je niet in een bedompte wasserette terecht waar je tussen de stoomwolken nog net een rij wasautomaten kunt onderscheiden. Dat we allang niet meer met stokoude wasmachines werken, maar met een modern, high end wasproces, had je wel verwacht. Maar wat moet je je daar precies bij voorstellen? Peter Giezeman, expert op het gebied van industrieel wassen en Willem Nieuwenhuis, manager KAM bij Rentex geven je snel een indruk.


  • We zijn er trots op dat we als eerste wasserij voor ziekenhuizen & zorginstellingen in Nederland in het bezit zijn van de CO₂-Prestatieladder niveau 3, hét duurzaamheidsinstrument van Nederland dat bedrijven en overheden helpt bij het reduceren van CO₂. Bij Rentex doen we onze uiterste best zo efficiënt en duurzaam mogelijk te werken, zodat onze CO₂-uitstoot steeds lager wordt. Daarvoor focussen we continu op nieuwe initiatieven, innovaties en maatregelen, met de CO₂-prestatieladder als basisgereedschap.