BLOG

Duurzame primeur!

Rentex eerste in de zorg met innovatieve EPIC wastechnologie

Als eerste waspartner van de Nederlandse zorg zijn we gestart met dé innovatieve opvolger van ons duurzame Cool Chemistry wasproces: EPIC. Met EPIC, gebaseerd op de nieuwste enzymtechnologie, maken we opnieuw flinke stappen richting een circulair wasproces. Het werkt geweldig en we maken ook jou graag enthousiast over wassen met EPIC!

 

Fanatiek

Bij Rentex deelt duurzaamheid de lakens uit. Zo waren we bijvoorbeeld de eerste wasserij voor de zorg met het Cool Chemistry wasproces. Het is ontwikkeld door Christeyns, specialist op het gebied van laundry technology. Dit proces staat voor innovatief wassen met enzymen, bijna de helft minder wasmiddel en een vrijwel pH-neutraal wasproces. Wassen gaat efficiënter, de was wordt schoner en textiel slijt minder. Fanatiek als we zijn, waren we ook de eerste wasserij voor de zorg met een biologische waterzuivering. Geen enkele wasserij in Nederland gebruikt zo weinig vers water per kg textiel. Maar zodra het beter kan, staan we vooraan.

 

Biologisch gereedschap

Als wasserij voor de zorg hebben we daarom opnieuw een primeur! We wassen als eerste met de opvolger van Cool Chemistry: het EPIC wasproces, de nieuwste innovatie van Christeyns. Na een jaar intensief testen is het zover en doen we jouw was met het meest innovatieve wasproces van dit moment, dat natuurlijk ook voldoet aan de Certex eisen. EPIC geeft de wasresultaten een duurzame boost door toepassing van de nieuwste enzymtechnologie. Enzymen zijn milieuvriendelijk te produceren eiwitmoleculen. Hoe dit biologische gereedschap precies werkt? Dat maken we direct even helder voor je.

 

Enzymencocktails

Het vernuft van de EPIC zit in de EPIX. Deze ingenieuze unit van de EPIC is een soort high tech wasmiddelenfabriekje. Met de EPIX kunnen we nu zelf enzymencocktails samenstellen, en aanvullend op het wasmiddel in piepkleine doses toevoegen. Zo’n enzymenmix is heel precies op iedere vleksoort af te stemmen. Omdat je elk type vuil uiterst efficiënt op maat te lijf gaat, kun je volstaan met 40% tot 50% minder wasmiddel. Het afvalwater bevat daardoor duidelijk minder chemicaliën. We kunnen nu nog meer water zuiveren en hergebruiken, prima voor onze biologische waterzuivering en we verminderen de CO² uitstoot.

 

Heldere watervoordelen

Dankzij EPIC hoeven we de waterkraan veel minder ver open te draaien. Op iedere kg wasgoed besparen we tussen 1 à 1,5 liter vers water. Dus blijft er ook minder en minder afvalwater over, dat is helder. Het afvalwater wordt door onze eigen installatie voor waterzuivering behandeld. Daardoor kunnen we het voor minstens 80 % hergebruiken en hebben we nog minder water per kg was nodig. Op termijn gaan we toe naar 1 liter vers water per kg was. Zo blijven we doorpakken richting een circulair wasproces.

 

Innovaties zonder concessies

Duurzaamheid is nummer één, jij als klant staat voorop. Onze circulaire ambities laten we nooit ten koste gaan van het wasresultaat. Dat blijft op het niveau dat je van ons gewend bent en houdt gelijke tred met de nieuwste ontwikkelingen. Ons wasmiddel voor EPIC is

pH-neutraal en wast op lagere temperaturen. Vlekken worden zelfs nóg beter verwijderd, het textiel gaat langer mee en de kleuren blijven langer mooi. Jouw was wint dus opnieuw aan kwaliteit. Door het meest duurzame wasproces dat er op dit moment beschikbaar is!