Kom jij samen werken?

Vacature Data engineer & BI specialist

 

Organisatie

Rentex in Bolsward is één van de grootste zelfstandige wasserijen van Nederland en gespecialiseerd in het verwerken van textiel voor de gezondheidszorg. Klantpartnerschap en ‘taking care together’ zijn onze drijfveren. Bij Rentex Floron werken ca. 450 mensen. Wij zijn trots op ons bedrijf en zeer betrokken bij onze klanten.
 

Jouw functie
De Data engineer & BI specialist heeft passie voor data! Binnen onze organisatie ben je hiervoor het eerste aanspreekpunt. Dankzij jouw expertise implementeer je Power Bi binnen onze organisatie en help je Rentex data te ontsluiten en inzichtelijk te maken door middel van IT en andere tools. De gegenereerde data dient onze organisatie te ondersteunen bij het nemen van beslissingen en formuleren van beleid en strategie. Daarvanuit worden gegevens uit meerdere bronsystemen geschikt gemaakt voor real time rapportagedoeleinden. Er worden dashboards gemaakt, waarin jij als specialist samen met de betrokkenen kijkt welke informatie bruikbaar is voor de gestelde doelen. Je legt verbanden tussen gegevens die al aanwezig zijn binnen de organisatie en analyseert waar verbeteringen ingezet kunnen worden zodat onze bedrijfsprocessen verder geoptimaliseerd worden. In jouw rol als Data engineer & BI specialist ben je altijd op zoek naar hoe wij en onze klanten meerwaarde uit data kunnen halen. De lijnen binnen de organisatie zijn kort en de ruimte voor eigen inbreng is groot.

 

Ben jij op zoek naar een uitdagende en afwisselende baan? Wil jij onze organisatie naar een data gedreven organisatie helpen en de kracht van data op de kaart zetten? Dan zijn wij op zoek naar jou!

 

In deze veelzijdige functie heb jij een zelfstandige rol. Hiervoor zoeken wij een pro actieve, enthousiaste en creatieve collega die effectief kan samenwerken met verschillende partijen. Jouw focus ligt op:

 • verdere implementatie van Power BI binnen Rentex en het meenemen van onze medewerkers in deze ontwikkeling;
 • de verantwoordelijkheid voor / of begeleiding van het gehele proces van data: Data engineering, ETL, Design van datamodellen en Beheer van dashboards;
 • AVG en data security: waarborgen van de integriteit, consistentie en veiligheid van de data in samenhang met afdeling ICT;
 • motivator: helpen van interne en externe gebruikers om meer data gedreven te kunnen werken;
 • je bent aanspreekpunt voor de koppelingen met meerdere software applicaties;
 • verzamelen, beoordelen en verwerken van data;
 • inrichten en updaten van het datawarehouse en datamarts;
 • uitvoeren van complexe data-analyses en opstellen van managementrapportages;
 • identificeren van verbeterpotentieel in onze (data gedreven)processen en het initiëren en implementeren van verbetervoorstellen op gebied van BI;
 • bouwen van algoritmes.

 

Jouw profiel

 

 • minimaal een HBO niveau door werkervaring of door opleiding op ICT gebied en bedrijfskundige achtergrond is een pre;
 • tenminste 5 jaar werkervaring in soortgelijke functie;
 • goede mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse taal;
 • kennis van ERP systemen en database systemen als Oracle;
 • ervaring met Microsoft Azure Synapse (Data Factory, ADLS, SQL);
 • ervaring met Power BI, data modelleren en scrum & agile werken;
 • bovengemiddelde kennis in Excel;
 • kennis van Lean en/of continu verbeterprincipes of bereid een opleiding hierin te volgen.

Andere, belangrijke kerncompetenties: Conceptueel denken, analytisch, sociaal en communicatief vaardig en klant-/resultaat- en kwaliteitsgericht.

 

Wij bieden

Rentex biedt een uitdagende functie met veel verantwoordelijkheid en aandacht voor persoonlijke ontwikkeling binnen een dynamisch familiebedrijf waar kwaliteit, service, professionaliteit en samenwerking hoog in het vaandel staan. Jouw inzet wordt beloond met een marktconform salaris afhankelijk van jouw opleiding en werkervaring en een compleet pakket secundaire arbeidsvoorwaarden zoals 8,33% vakantietoeslag, 6,83% eindejaarsuitkering, 27 vakantiedagen, korting op jouw fitnesabonnement, fietsplan, collectieve zorgverzekering en een goede werkgeversbijdrage aan jouw pensioen. Daarnaast bieden wij een prettig werkklimaat en organiseert onze personeelsvereniging jaarlijks gezellige, informele en spraakmakende activiteiten.

 

Interesse

Ben jij enthousiast geworden? Reageer dan direct per e-mail naar p&o@rentex.nl. Wil jij eerst nog wat meer informatie? Neem dan contact op met Siep Slagman, financieel directeur, telefoonnummer 0515-578989 of per e-mail s.slagman@rentex.nl.